Skriver lite kort om goda och enkla maträtter som jag tycker om att laga och vill dela med mina vänner!
Eftersom det inte får plats några detaljerade recept på facebook startade jag denna blogg.
Hoppas du hittar något i din smak här, mycket välkommen!!
Leta i den här bloggen
3 januari 2011
Torsk i ugn med musslor, champinjoner & parmesan
1 torskblock
1 burk musslor i vatten
1 burk champinjoner alt färska
2,5 dl creme fraiche, matlagningsgrädde, vispgrädde eller det du har hemma
En skvätt vitt vin
2 msk fisk- alt hummerfond eller ½ fiskbuljongtärning
Parmesan
Ta fram torsken. Sätt ugnen på 220 C. Häll en skvätt vitt vin blandat med lite fond i en ungsfast form. Skär den halvtinade torsken i bitar (2 cm). Placera ut dem med lite mellanrum i formen. Krydda med salt, peppar och vitlöksflingor (finns på Lidl med inbyggd kvarn, väldigt prisvärt & användbart!). In i ugnen i 10-15 min. Under tiden fräser du champinjonerna i lite smör och blandar dem sedan med musslorna. Krydda med salt, peppar och vitlöksflingor. När det blivit varmt blandar du i creme fraiche, grädde eller det du har. Man kan om man vill reda ett par dl mjölk med lite smör och mjöl istället för creme f/grädde. Ta ut fisken och häll på mussel/champinjon/creme f-blandningen. Riv över rejält med parmesanost. In i ugnen i 8-10 min. Ät med blandad sallad. Vi hade isberg, ruccola, strimlade sockerärtor, körsbärstomater, en liten rödlök skuren i tunna skivor. Vi toppade med olivolja, balsamico och Herbamare (som vi inte kan leva utan, gott till det mesta!).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar