Leta i den här bloggen

3 januari 2011

Torsk i ugn med musslor, champinjoner & parmesan


  • 1 torskblock
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 burk champinjoner alt färska
  • 2,5 dl creme fraiche, matlagningsgrädde, vispgrädde eller det du har hemma
  • En skvätt vitt vin
  • 2 msk fisk- alt hummerfond eller ½ fiskbuljongtärning
  • Parmesan
Ta fram torsken. Sätt ugnen på 220 C. Häll en skvätt vitt vin blandat med lite fond i en ungsfast form. Skär den halvtinade torsken i bitar (2 cm). Placera ut dem med lite mellanrum i formen. Krydda med salt, peppar och vitlöksflingor (finns på Lidl med inbyggd kvarn, väldigt prisvärt & användbart!). In i ugnen i 10-15 min. Under tiden fräser du champinjonerna i lite smör och blandar dem sedan med musslorna. Krydda med salt, peppar och vitlöksflingor. När det blivit varmt blandar du i creme fraiche, grädde eller det du har. Man kan om man vill reda ett par dl mjölk med lite smör och mjöl istället för creme f/grädde. Ta ut fisken och häll på mussel/champinjon/creme f-blandningen. Riv över rejält med parmesanost. In i ugnen i 8-10 min.
Ät med blandad sallad. Vi hade isberg, ruccola, strimlade sockerärtor, körsbärstomater, en liten rödlök skuren i tunna skivor. Vi toppade med olivolja, balsamico och Herbamare (som vi inte kan leva utan, gott till det mesta!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar