Leta i den här bloggen

6 januari 2011

Kyckling med Parmaskinka & balsamico


  • Kycklingfiléer
  • Parmaskinka/torkad skinka
  • Balsamicovinäger
  • Röd pesto (ej vanlig grön!) - kan uteslutas
  • Matlagningsgrädde/Creme Fraiche
  • Kycklingfond/-buljong
  • Oregano
  • Salt & peppar
På med ugnen 225 C. Smörj en ungsfast form med olja och häll i ett par msk balsamicovinäger. Dela kycklingfiléerna på längden (de blir så stora annars) och linda dem i varsin skiva parmaskinka eller liknande och lägg i formen. Salta & peppra. Blanda vätskan (det du har hemma, totalt kanske 3-4 dl) som kan vara matlagningsgrädde, ett par msk kycklingfond, creme fraiche etc. Klicka en liten klick röd pesto på varje filé och häll sedan på vätskeblandningen. In i ugnen i 15-20 minuter - ös gärna vätskan över filéerna efter halva tiden. Ät med pasta, typ tagliatelle, andra föredrar potatis eller kanske ris. Och glöm inte; massor med sallad är gott till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar