Leta i den här bloggen

13 januari 2011

Helstekt fläskfilé med mangochutneysås

Ca 500 gr fläskfilé
• 1 st purjolök
• smör att steka i
• salt & svartpeppar

• 0,5 dl mango chutney (medelstark)
• 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
• 1 st köttbuljongtärning
• 1 dl vatten
• 1 msk soja
• 1 tsk vitvinsvinäger
• 0,5 tsk malen ingefära


Bryn filén först och helstek den färdig i ugn.
Under tiden:
Skölj och skär purjolöken i skivor. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i det skivade köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter. Ät med ngn god potatis typ klyftor, mmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar