Leta i den här bloggen

19 januari 2011

Köttfärssås med rivna morötter


  • 1 kg köttfärs
  • 2-3 burkar à 400 gr alt 2 tetror à 500 gr krossade tomater
  • 0,5 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan)
  • 2-3 stora grovrivna (oljefrästa) morötter
  • 1 buljongtärning el fond (kött/kalv/ox el grönsaks)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • peppar & ev salt eller soja
Bryn köttfärsen och lägg i en stor gryta. Häll på ett par dl kallt vatten och låt koka upp igen. I med de krossade tomaterna, rostad lök, buljontärning, pressad vitlök, tomatpuré, ketchup, senap och peppar efter behag. Jag gillar att ha i mycket tomater. Koka i minst tre timmar -gärna det dubbla. Om du vill ha den lite mera salt kan du ta i lite soja. Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig! Ät med pasta eller i en lasagne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar