Leta i den här bloggen

11 februari 2011

Spaghetti med musslor, vitlök, persilja & vitt vin


  • 2-3 burkar musslor i vatten
  • en liten gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½-1 knippe hackad färsk persilja
  • 1 dl vitt vin eller torr Vermouth
  • salt, peppar & chili flakes
  • 1 burk pomodorini (valfritt)
  • Spaghetti
Sätt på pastavattnet. Smält en stor klick smör i en stekpanna och stek den hackade löken, vitlök & hälften av den hackade persiljan. Låt puttra i några minuter. Häll i musselspadet men vänta med musslorna! Häll i vinet, salta, peppra och häll i en nypa med chili flakes. Häll även i burken med småtomater (pomodorini) om du vil ha det i. Låt puttra i 8-10 minuter på mellanvärme utan lock. Vätskan ska reduceras till hälften. Häll då i musslorna och låt allt bli varmt. Strö över resten av den hackade persiljan. Koka spaghettin enl anvisning på förpackningen och tima så att den blir klar samtidigt med musselsåsen. Blanda allt och ställ fram rykande hett på bordet. Bon appetit! Tack Wendy för detta fantastiska recept!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar