Leta i den här bloggen

26 februari 2011

Snabb (& väldigt god) lasagne


  • Ett paket färska lasagneplattor (ca 200 gr)
  • 1 burk italiensk pastasås (ICAs Mascarpone & ruccola eller liknande)
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 dl visp/matlagningsgrädde
  • ca 24 tunna skivor rökt skinka typ Pärsons
  • 2 förp Mozzarella
  • riven ost
4 portioner.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pastasåsen med de krossade tomaterna och grädden i en skål. Sprid ut lite sås i botten på en ugnsfast form. Täck sen botten av formen med hälften av lasagneplattorna. Täck med ett lager skinka och sprid ut hälften av den strimlade mozzarellan på skinkan. Klicka ut tomatsås, täck med ytterligare ett lager med pastaplattorna, rökt skinka, resten av mozzarellan och tomatsåsen. Häll över ett rejält lager med riven ost. In i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Håll koll så att osten inte bränns. Väldigt god och superenkel rätt, passar bra med sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar