Leta i den här bloggen

18 februari 2011

Enkel paella

God och vacker rätt som kan serveras både på en vardag men kanske oftast om det är helg eller lite festligt!
6 portioner

Pilaffris:

  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 msk olja, gärna olivolja
  • 4-6 portioner ris (vanligt eller fullkorn)
  • 2-3 msk kycklingfond
Paella:
  • 1 grillad kyckling
  • 200 g skalade räkor
  • 3 dl frysta ärtor
  • 1 röd paprika
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1 påse saffran 
  • 1,5 krm vitlökspulver
  • svartpeppar
  • ev. musslor, oliver

Gör så här:

Pilaffris: Hacka en liten gul lök fint. Hetta upp olja i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg. Häll på vattnet och kycklingfonden. Rör om och låt riset koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

När pilaffriset kokat klart tillsätt vitlökspulver, saffran & svartpeppar. Rör om ordentligt så att riset får den fina gula färgen av saffran och kryddorna fördelas jämt i riset.
Dela kycklingen i lagom små eller stora bitar och ta bort allt skinn och ben.
Rensa, skölj och strimla paprikan. Man kan även ha med några skivade oliver om man tycker det är gott.
Blanda ner kycklingen, paprika, räkor, ärtor och ev musslor samt oliver i riset.
Låt det hela bli genomvarmt. Servera med ex vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar