Leta i den här bloggen

13 mars 2011

Salvia- och tomatbräserade fläskkotletter

  • fläskkotletter
  • 1-2 gula lökar
  • färsk salvia
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1-2 msk tomatpuré
  • ½ buljongtärning alt 1 msk buljongpulver
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • lite socker
  • Potatis, morötter och palsternacka
Sätt ugnen på 200 grader. Gör lagom stora bitar av potatis, morötter och palsternacka. Salta & peppra och ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Under tiden kan du fräsa kotletterna i lite olja, en minut på varje sida, de behöver inte genomstekas. Lägg dem på ett fat.
Stek en stor gul lök och ha i en halv kruka hackad färsk salvia. Tillsätt en burk körsbärstomater, 2 msk tomatpuré, 1 msk buljongpulver, ½ dl vatten, pressa i två eller tre vitlöksklyftor, ett krm socker och koka upp. Låt det koka i 5 minuter. Lägg i de stekta kotletterna och låt puttra i 10-15 minuter. Är kotletterna med de ugnsrostade rotfrukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar