- fläskkotletter
- 1-2 gula lökar
- färsk salvia
- 1 burk körsbärstomater
- 1-2 msk tomatpuré
- ½ buljongtärning alt 1 msk buljongpulver
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- lite socker
- Potatis, morötter och palsternacka
Under tiden kan du fräsa kotletterna i lite olja, en minut på varje sida, de behöver inte genomstekas. Lägg dem på ett fat.
Stek en stor gul lök och ha i en halv kruka hackad färsk salvia. Tillsätt en burk körsbärstomater, 2 msk tomatpuré, 1 msk buljongpulver, ½ dl vatten, pressa i två eller tre vitlöksklyftor, ett krm socker och koka upp. Låt det koka i 5 minuter. Lägg i de stekta kotletterna och låt puttra i 10-15 minuter. Är kotletterna med de ugnsrostade rotfrukterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar