Köttfärssås med rivna morötter
- 1 kg köttfärs
- 2-3 burkar à 400 gr alt 2 tetror à 500 gr krossade tomater
- 0,5 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan)
- 2-3 stora grovrivna (oljefrästa) morötter
- 1 buljongtärning el fond (kött/kalv/ox el grönsaks)
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk tomatpuré
- 2 msk ketchup
- 1 msk senap
- peppar & ev salt eller soja
Bryn köttfärsen och lägg i en stor gryta. Häll på ett par dl kallt vatten och låt koka upp igen. I med de krossade tomaterna, rostad lök, buljontärning, pressad vitlök, tomatpuré, ketchup, senap och peppar efter behag. Jag gillar att ha i mycket tomater. Koka i minst tre timmar -gärna det dubbla. Om du vill ha den lite mera salt kan du ta i lite soja. Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig! Ät med pasta eller i en lasagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar